Nytt foder

Med tanke på att Hero är en svårfödd herre som har lätt för att falla ur, särskilt fram på våren, så har jag nu köpt ett helt nytt foder. Jag har provat allt! Jag har räknat ut foderstat miljoner gånger, analyserat hö och räknat på protein och energi, lagt honom på överskott och räknat på att han är en svårfödd häst, men utan framgång.. Han har ändå en tendens att tunna ur.
 
Fick nys om ett foder, Eggersmann, tysk tillverkare, som hörs ska hålla hög kvalité och en bra standard på sina foder. De har flera olika varianter, både pellets och müsli för olika typer av hästar. Har valt att testa ett foder som heter Senior Müsli, för gamla hästar, hästar som har svårt att hålla hull och för hästar som går på lösdrift. Det ska öka tillgängligheten av näring och substanser vilket ska öka näringsupptaget och öka immunförsvaret. Det innehåller bland annat korn, majs, ärtor, melass, havreskalskli, vetekli, alfagrönmjöl, torkat alfahö, krossat johannesbröd, solrosmjöl och en välda massa vitaminer och mineraler.
 
Har endast hört gott om detta från flera olika håll, så tänkte ge det ett par månader och se om det blir någon skillnad :)