Där vi är idag

Jag har som sagt inte kunnat börja speciellt seriöst med Heros träning eftersom det varit en massa annat ivägen som ska fixas. Men om nu sadeln passar så är det bara att sätta igång!
 
Var är vi i dagsläget då? Ja, målet just nu är att få honom lång och låg. Att söka sig neråt och kunna slappna av, även att få honom att bjuda mer framåt. Han är ingen stressad häst som bara rusar, snarare tvärtom. När man ökar tempot och han får trava en stund så brukar han bli mer framåt, så hittills har våra pass börjat med uppvärmning i skritt, några varv i trav, och sedan kan man börja jobba med honom.
 
Vi kommer även att träna mycket på lösgörande och uppmjukande, höger varv är hans bättre varv, i vänster varv är han mycket stelare och i traven  (i vänster varv) går han gärna utåtställd och skjuter bogen framförsig (en ful "ovana" sen travtiden). Tömkörning är något han svarar väldigt bra på och han hittar formen ganska direkt och orkar hålla den rätt länge, så det är också något jag kommer forsätta med!
 
Hur är han i övrigt? Hero är en väldigt snäll och vänlig häst, han är väldigt nyfiken och vill gärna vara med och se vad som händer runtomkring. Han lyssnar bra på skänkeln och är mjuk och fin i munnen.
 
Så, ja, detta är min plan för ett tag framöver. Detta är vad vi kommer träna på genom olika övningar tills det känns bra och tills det känns som att det sitter, och sedan kan man gå vidare och börja fokusera på andra saker. Men det är såhär läget är idag :)
 
 
Detta är en mobilbild (därav kvalitén) som min pojkvän tog en dag tidigare här i sommar. Att hålla denna formen en fjärdedels volt är väl ungefär vad han orkar idag, sedan åker huvudet upp i luften ;) Men han är som sagt väldigt känslig för hjälper och gör alltid sitt bästa, så jag tror inte alls att det kommer att bli några större problem! Jag ser verkligen framemot att börja denna resa, jag längtar och är riktigt supertaggad! Min fina, fina prins!